LES MONES DE PASQUA

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seues abstinències s’han acabat.
Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d’altres llaminadures, amb ous durs al damunt.
Tradicionalment s’elaborava amb tants ous com anys tenia el xiquet o xiqueta a qui es regalava ( l'havien de regalar els padrins) , encara que la mona mai no superava els dotze ous, clar només es regalava fins que els nens feien la primera comunió (abans s’efectuava als 12 anys).  
Nosaltres seguint en la tradició de les mones hem fet una cadascú a la classe de les girafes, mireu quines mones més boniques i, a més ja m'han dit que estaven molt bones. Moltes gràcies a Pepa, Katy, Fany i Mª Dolores per vindre a ajudar-nos i col·laborar sempre amb nosaltres.










Comentaris