MENGEM GÍNJOLS

Ja ha arribat la tardor i és època de gínjols. Com ja sabeu, els divendres és el dia dedicat a esmorzar fruita al col·le i el nostre company Manuel ens ha portat gínjols per a provar-los.
Segons l’enciclopèdia, el gínjol és “una drupa comestible de forma el·lipsoïdal o globosa, de color rogenc o marronós quan és madur, que es produeix cap al setembre, i amb un sol pinyol. Els gínjols són rics en sucres i mucílags i amb una important quantitat de vitamina C. Per això s’han consumit pel seu valor nutritiu com a fruita, natural o assecada. També s’han utilitzat com a expectorant i com a remei contra afeccions respiratòries, de la gola, faringitis i traqueïtis ja que tenen propietats pectorals, emol·lients i demulcents. Les arrels del ginjoler s’han utilitzat contra la febre.”
Algunes girafetes s'han animat a provar-los i ací en teniu les fotos... ummm que bons!!!



Marta Gonzalez de Slidely by Slidely Slideshow


Comentaris